PDA

View Full Version : eBook - software reader



etca
18-04-2011, 12:57 PM
Kop Barista, dibahas dunk.
eBook extensionnya apa aja ya biasanya?
trus software buat bacanya pake apa saja

trus kalau epub, bacanya pake apaan ya? :-/

thxb4.

Ronggolawe
18-04-2011, 01:00 PM
epub bisa dibaca dengan FBReader


About FBReader 0.12.10
FBReader is an e-book reader for Linux/Windows XP PDA/UMPC/desktop computer. FBReader supports several e-book formats: ePub, fb2, chm, rtf, plucker, etc. Direct reading from zip, tar, gzip and bzip2 archives is also supported.
FBReader is distributed under the terms of the GNU GPL. FBReader for Windows XP is based in part on the work of the Independent JPEG Group.
If you like the program and would like to support its development, please visit make donation page.


How To Start
FBReader looks for ePub, fb2 and OpenReader books in directories listed in the Book Path option. First of all you need to set this path. Open the options dialog (just click on in the toolbar) and change the value of Book Path option in the Library tab. This option contains the list of directories containing *.epub, *.fb2, *.orb or archive files. Directories in the list are separated by semicolons.

E = mc˛
18-04-2011, 01:17 PM
ekstensi ebook yg lumrah:


.pdf --> gak perlu diceritain lah yah, ini format dokumen terpopuler sejagat internet
.lit --> bisa dibuka pake microsoft reader
.doc/.docx
.txt
.htm/.html
.azw --> pake kindle
.chm --> micosoft udah support, kecuali vista kalo gak salah, gak bisa
.djvu --> pake djvu reader http://djvu.org/resources/
.pdb --> pake program pdb reader, gugling ajah soalnya beda OS beda installernya
.exe --> banyak disalah artikan sbg virus, padahal, utk dibuka di laptop, ini yg paling asyik coz layout-nya yg ciamik dan mirip2 flash player
.prc/.mobi --> harus install mobipocket
.epub --> lagi naik daun gara2 jd standar format ebook utk kebanyak ebook reader. banyak freeware yg digunakan buat baca ginian
.cbr/.cb7 --> biasanya utk komik. bisa gunain Comic Book Archive file atau sofware kompresi file yg biasa semacam winrar atau .7rar